Portobello gljive iz pećnice

Portobello gljive iz pećnice
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    35 min
  • Broj osoba
    3

Otkrijte na koji način možete ispeći gljive u pećnici, tako da budu zlatno smeđe. Za ovaj recept možete koristiti bilo koju vrstu gljiva.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Korak 2

Pleh obložite papirom za pečenje.

Korak 3

U zdjelu dodajte gljive, maslinovo ulje i majčinu dušicu. Izmiješajte a zatim u jednom sloju rasporedite na pleh.

Korak 4

Pecite povremeno miješajući 20-25 minutam ili dok sva oslobođena tekućina iz gljiva ne ispari.

Korak 5

Zatim dodajte bijeli luk, so i biber. Pecite još 5-10 minuta, dok gljive ne porumene.

Korak 6

Poslužite sa peršunom i čili papričicom.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!